Alukönigstahl Romania a livrat in 2016 sisteme din aluminiu pentru mai mult 100.000 mp pereti cortina pentru proiecte de cladiri de birouri

Bucuresti, Ianuarie 2017 –  Pentru cei peste250.000 mp suprafata de birouri realizate in Bucuresti si in marile orase din tara anul acesta, compania noastra a livrat sisteme de profile din aluminiu pentru tamplarie si pereti cortina Schüco. De la Timisoara la Iasi, de la Bucuresti la Brasov si Cluj, mai mult de 65.000 mp de pereti cortina din sisteme de aluminiu Schüco au fost realizati in anul 2016. Sfarsitul de an ne-a gasit cu mai mult de 130.000 de mp de birouri in lucru, pentru care am livrat sau sunt in curs de livrare sisteme de profile din aluminiu Schüco pentru inca 50.000 mp de perete cortina. Gasiti mai jos detalii despre cele mai reprezentative proiecte la care Alukoenigstahl Romania a participat in 2016.

Cluj Business Centre – The Office
Aflat in centrul orasului Cluj-Napoca, pe amplasamentul fostei fabrici Tricotaje Somesul, complexul de birouri The Office este una dintre cele mai importante investitii, din ultima perioada, din domeniul imobiliar. Alukonigstahl Romania a asigurat pentru aceasta constructie sistemele de profile de aluminiu pentru peretele cortina, ferestre si usi. Anul acesta s-a finalizat corpul al doilea si s-au livrat materiale pentru etapa a treia a proiectului, acestea constand in profile din aluminiu izolate sistem Schuco FW50+ pentru peretele cortina ce acopera o suprafata de 5.200 mp,  profile pentru ferestre sistem Schüco AWS 65 si  AWS 102 si profile pentru usi Schuco ADS 65, in constructie clasica si cu feronerie speciala pentru usi de evacuare. Toate acest sisteme au caracteristici termice excelente, asigurand astfel costuri de intretinere si exploatare minime.
 
Bucharest One
A doua cea mai inalta cladire din tara, turnul celor de la Globalworth a beneficiat de o solutie constructiva de mare randament. Peretele cortina din elemente modulare se caracterizeaza prin viteza mare de montaj a modulelor echipate cu sticla, nivel dupa nivel fiind astfel inchis, permitand lucrul la finisajele interioare chiar si inainte de finalizarea etajelor superioare. Aici s-au montat in total 16.500 mp de perete cortina Schüco USC 65 si 4.500mp perete cortina clasic Schüco FW 50+.
 
Hermes Business Campus
Cladirile II si III din complexul Hermes Business Campus au adaugat inca 55.000 mp suprafata de birouri de clasa A, stocului de birouri din Bucuresti. In total 18.000 mp de perete cortina structurali Schüco FW 50+ SG dau o noua imagine zonei.
 
Gara Herastrau Building
Gara Herastrau Building este o alta cladire de birouri din zona de nord a Bucurestiului, ceva mai mica, doar 12.000 mp suprafata utila si 4.400 mp perete cortina Schüco FW50+.
 
UBC 2 Timisoara
Prima cladire de birouri din asamblul Openville din Timisoara, UBC 2 va avea o suprafata de 18.000 mp. Pentru reducerea timpului de executie a aceastei cladiri dezvoltate pe unsprezece nivele s-a optat pentru solutia de perete cortina din elemente modulare. Aceasta varianta  constructiva  permite montajul fatadei  concomitent  cu  turnarea structurii de rezistenta, iar la nivelele deja inchise se pot incepe lucrarile de finisaje interioare chiar  inainte de finalizarea intregii constructii. Peste 8.200 mp de perete cortina din sistem Schüco USC 65 vor fi montati aici.
 
Coresi Business Park Brasov
Coresi Business Park se afla in centrul unui cartier nou din Brasov, unul dintre cele mai ample proiecte de regenerare urban din Romania care a transformat fosta platforma industriala Tractorul. Dupa deschiderea centrului comercial Coresi Shopping Center, a continuat dezvoltarea cladirilor cu destinatie de birouri. Prima cladire a fost finalizata si au incepu lucrarile la cea de a doua. Cladirile, cu regim mic de inaltime beneficiaza de lumina naturala din abundenta, datorita peretilor cortina din sistem Schüco FW 50+, care asigura in acelasi timp izolare termica si fonica de inalt nivel. Si solutia aleasa pentru anvelopanta cladilor – circa 9.000 mp – a contribuit la obtinerea certificatului de sustenabilitate BREEAM Very Good pentru aceste doua cladiri, devenind astfel prima dezvoltare verde din Brasov.
 
Numeroase alte cladiri de birouri, printre care putem enumera The Landmark ( 7.800 mp perete cortina), Globalworth Campus (8.000 mp perete cortina), Transavia Office (2.000 mp), UBC Palas Iasi (7.800 mp) au beneficiat de solutiile diverse si de calitate de la Alukönigstahl Romania in anul 2016.
 
***
Despre Alukönigstahl Romania
In prezent, concernul austriac Alukönigstahl este prezent in 9 tari sud-est europene. Compania Alukönigstahl a semnat contractul prin care reprezinta marca Schüco in SE Europei in 1958. Din 1995 s-a infiintat filiala din Romania, cu sediul si depozitul central in Bucuresti si un birou tehnico-comercial in Cluj. Alukönigstahl asigura partenerilor sai locali o larga gama de produse si servicii: sisteme de profile Schüco din PVC si aluminiu pentru ferestre si usi; sisteme de profile din otel Jansen pentru ferestre si usi, pereti cortina si luminatoare; documentatie tehnica completa pentru producerea tamplariei; consultanta pentru alegerea solutiei optime din punct de vedere tehnic si financiar pentru un proiect. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro