Alukönigstahl Romania: Un sfert din cifra de afaceri provine din vanzarile de solutii arhitecturale eficiente energetic livrate cladirilor de birouri

Bucuresti, 29 Ianuarie 2015 – Peste 125.000 mp de suprafata de birouri au fost realizati in cursul anului trecut cu sisteme profile din aluminiu Schüco livrate in Romania de Alukönigstahl. Este vorba despre proiecte finalizate in 2014, precum The Office Cluj Business Center, United Business Center UBC, IBC Tower - Green Gate, Centrul de afaceri Oradea, Hermes Business Campus, Centrul de Afaceri Pitesti, Centrul de afaceri Solo Iasi, Tribunal Iasi, Soft Vision, Electric Plus, Emerson M4 sau Eli-NP.
Solutiile arhitecturale furnizate de Alukönigstahl Romania pentru aceste proiecte de birouri reprezinta circa 25% din cifra de faceri a companiei. Conform, reprezentantilor Alukönigstahl, vanzarile pentru proiecte (mari sau mici) reprezinta circa 70% din cifra de afaceri.

„Pentru anul 2015 avem in vedere mai multe proiecte importante pe care speram sa le livram, ceea ce va duce la cresterea cifrei de afaceri. In acelasi timp sa diversificam si gama de produse destinate clientilor mici. Pretul este intotdeauna un factor important in luarea unei decizii. Datorita marii varietati de produse si experientei echipei de consultanta si de vanzari Alukönigstahl incearca intotdeauna sa gaseasca cea mai buna solutie din punct de vedere tehnic (energetic, prelucrabilitate) care raspunde si dorintelor arhitectului si se incadreaza in bugetul beneficiarului”, a declarat un reprezentant Alukönigstahl Romania.

Iata cateva exemple concrete de proiecte de cladiri de birouri pentru care s-a optat pentru solutii Schüco ce asigura eficienta energetica, siguranta, confort si design personalizat.

GREEN GATE
Unul dintre obiectivele importante din Bucuresti, pentru care Alukönigstahl este furnizor pentru componentele anvelopei cladirii, este imobilul de birouri Green Gate. Situat in apropierea Palatului Parlamentului, acest proiect iese in evidenta prin gradinile suspendate care vor crea o ambinata deosebita viitorilor chiriasi. Proiectul a fost de la inceput gandit ca un proiect “verde” respectand normele si cerintele pentru a obtine calificativul BREAM. Pentru a se incadra in coeficientii de izolare termica si fonica ceruti, Alukönigstahl a oferit sistemul de pereti cortina clasici, in structura rigla-montant Schuco FW50+ si sistemul de ferestre Schuco AWS cu feronerie ascunsa Schuco AvanTec (in interior, pe ferestre este vizibil doar manerul elegant, nu si balamalele). Suprafata vitrata totala este de 10.390 mp. Pentru optimizarea profilelor si prelucrarea lor cat mai rentabila din punct de vedere economic s-au livrat profile de lungimi speciale, de 7,7 m pentru peretele cortina al celor 10 etaje si de 4,5 m pentru lobby. Caile de evacuare au fost echipate cu usi Schuco ADS cu feronerie antipanica.

INFRASTRUCTURA LUMINII EXTREME - FIZICA NUCLEARA (Eli-NP)
Anvelopa cladirii este realizata din perete cortina in constructie structurala, fara profile vizibile FW50+.SG. Suprafata totala de tamplarie masoara peste 5.550 mp, iar sistemul ales asigura toate cerintele de rezistenta statica, de izolare termica si fonica impuse de normele in vigoare. Pentru usi, s-a ales sistemul de profile din aluminium Schuco ADS 65 in varianta constructiva Heavy Duty, verificate la 1.000.000 de cicluri de functionare.

CLUJ BUSINESS CENTRE – THE OFFICE
Aflat in centrul orasului Cluj-Napoca, pe fostul amplasament al fabricii Tricotaje Somesul, complexul de birouri The Office este una dintre cele mai importante investitii din ultima vreme din domeniul imobiliar. Anul trecut a fost finalizata prima etapa a proiectului. Fatada vitrata a cladirii a fost realizata din profile din aluminiu izolate sistem Schuco FW50+ pentru peretele cortina ce acopera o suprafata de 7.800 mp, profile pentru ferestre sistem Schüco AWS 65 si AWS 102 si profile pentru usi Schuco ADS 65, in constructie clasica si cu feronerie speciala pentru usi de evacuare. Atat sistemele folosite pentru peretele cortina, cat si sistemele Schuco din aluminiu izolat din seriile AWS/ADS folosite pentru ferestre si usi, au caracteristici termice excelente, asigurand astfel costuri de intretinere si exploatare minime.
 
 
UNITED BUSINESS CENTER TOWER - CLUJ
UBC Cluj este un alt imobil de birouri de clasa A, dezvoltat in Cluj de catre Iulius Group, ce se adauga listei de proiecte la care s-au folosit solutii de tamplarie si pereti cortina de la Schüco. Pentru reducerea timpului de executie a aceastei cladiri - dezvoltata pe 11 nivele - s-a optat pentru solutia de perete cortina din elemente modulare. Aceasta varianta  constructiva  permite montajul fatadei concomitent cu turnarea structurii de rezistenta, iar la nivelele deja inchise se pot incepe lucrarile de finisaje interioare chiar inainte de finalizarea intregii constructii. Dimensiunile vitrajelor sunt foarte mari si cerintele proiectantilor pentru un aspect “neted”  al fatadei, fara capace pe verticala sau orizontala, au impus un perete cortina in varianta structurala. Pentru a raspunde cerintelor statice specifice acestui proiect, pentru cei 4.800 mp de perete cortina s-au dezvoltat profile speciale, customizate.
 
CENTRU DE AFACERI ORADEA
Imobilul este plasat intr-o zona centrala si are o suprafata utila de aproape 16.000 mp, din care circa 9.500 mp vor fi destinati inchirierii. Pentru a raspunde cerintelor, fasadierul impreuna cu furnizorul de sistem au propus realizarea peretelui cortina in sistem clasic, rigla/traversa Schüco FW50+. Cei 5.600 mp de perete cortina din profile de aluminiu vor asigura confortul termic, iluminatul natural si confortul fonic al viitorilor chiriasi ai cladirii.
 
TRIBUNALUL IASI
Intr-o zona centrala a Iasului s-a ridicat noua cladire a Tribunalului, o cladire cu arhitectura moderna, cu spatii mari si luminoase, construita conform cerintelor energetice actuale.
Zonele de perete cortina sunt realizate cu sisteme Schüco FW50+ semistructural cu capac presor pe verticala, aceste linii dand suplete constructiei. Luminatoarele de mari dimensiuni, in total 530 mp, sunt realizate in sistem FW50+, constructie pentru luminatoare. Usile de intrare sunt realizate din profile de aluminiu izolate sistem ADS 65 HD (Heavy Duty), o solutie excelenta pentru imbinarea unei bune izolatii termice cu rezistenta la solicitarile mecanice aplicate usilor in zone de acces cu trafic intens.

... citiți comunicatul complet


Despre Alukoenigstahl România
Compania Alukönigstahl a semnat contractul prin care reprezintă marca Schüco în SE Europei în 1958. În prezent, concernul austriac Alukönigstahl este prezent în 9 ţări sud-est europene. Din 1995 s-a înfiinţat filiala din România, cu sediul şi depozitul central în Bucureşti şi un birou tehnico-comercial în Cluj. Alukönigstahl asigură partenerilor săi locali o largă gamă de produse şi servicii: sisteme de profile Schüco din PVC şi aluminiu pentru ferestre şi uşi; sisteme de profile din oţel Jansen pentru ferestre şi uşi, pereţi cortină şi luminatoare; documentaţie tehnică completă pentru producerea tâmplăriei; consultanţă pentru alegerea soluţiei optime din punct de vedere tehnic şi financiar pentru un proiect. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro.

Pentru informatii suplimentare:

Adriana Serban
Alukoenigstahl Romania
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
Dana Verdes
Branding Networks
+40 749 785 905 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
Serviciul de comunicate PPTT asigură publicarea de informații referitoare la activitatea companiilor și a instituțiilor din domeniile tâmplăriei termoizolante și a sectoarelor conexe. Vă oferim posibilitatea de a vă face cunoscute informațiile referitoare la: activitatea companiei, noutăți din domeniile tehnice și economice, evenimente, anunțuri, licitații etc. Serviciul de comunicate este oferit gratuit membrilor patronatului. Serviciul de comunicate este oferit gratuit membrilor patronatului nostru. Dacă nu sunteţi membru postarea comunicatelor se face contracost. Detalii suplimentare despre costurile şi condiţii de publicare puteţi obţine la telefon: 021 311 1630. Articolele postate pe site-ul pptt.ro trebuie să respecte anumite reguli de formă şi conţinut. Ne rezervăm dreptul de a nu publica sau de a modifica forma şi conţinutul articolului postat. Citiţi cu atenţie secţiunea Termeni şi condiţii de folosire a site-ului. Relații suplimentare la telefon: 021 311 1630.
Miercuri, 18 Octombrie 2017
În calitate de partener al conferințelor naționale “Specialiștii ferestrelor, fațadelor și sticlei” din aceasta toamnă, Reynaers a prezentat cele mai inovatoare soluții din domeniu care ajută arhitecții și fabricanții să-și dezvolte afacerea. Obiectul Reynaers este de a crește...
Miercuri, 20 Septembrie 2017
De ce BT Direct?    Institutie financiara nebancara    Membra a Grupului Financiar Banca Transilvania    Experienta de peste 14 ani in credite de consum pentru persoane fizice    Ofera avantaje atat pentru parteneri cat si pentru clientiAvantaje partener:    Ajuta la cresterea...
Miercuri, 20 Septembrie 2017
Sistemele de fațadă MB-TT50 și MB-SR50N HI+ sunt concepute pentru construirea fațadelor vitrate de mari dimensiuni în clădiri de uti litate publică, precum bănci, instituții, clădiri de birouri sau săli de sport. Pot fi folosite, de asemenea, pentru acoperișuri, luminatoare și alte...
Luni, 30 Ianuarie 2017
Bucuresti, Ianuarie 2017 –  Pentru cei peste250.000 mp suprafata de birouri realizate in Bucuresti si in marile orase din tara anul acesta, compania noastra a livrat sisteme de profile din aluminiu pentru tamplarie si pereti cortina Schüco. De la Timisoara la Iasi, de la...
Miercuri, 04 Martie 2015
Am pus in funcțiune o  nouă unitate de realizare sticlă laminată la punctul de lucru din Livezeni. Cu această ocazie, in lunile februarie și martie, oferim condiții excepționale pentru cei care doresc sticlă  laminată într-o gamă  variantă de modele și culori la...

Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta

Bucuresti,  Sector 1, Cod postal: 011442
Str. Alexandrina nr. 20-22, etaj 2

Tel: 021-311 1630, Fax: 021-311 8010
Cont: RO12.BACX.0000.0008.8107.7000
Unicredit Tiriac Bank, Sucursala Orizont
CIF: 16882425

Introduceți datele de mai jos pentru a primi noutățile din domeniul tamplăriei termoizolante direct pe email

Actele pentru înscrierea în PPTT:
Adeziune
Identificare
Inscriere
Top