Prima întâlnire oficială între Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolanta - PPTT - și Patronatul Producătorilor și Montatorilor de Geamuri Ferestre și Fațade - PGFF - a avut loc vineri 16 noiembrie 2007 la sediul PPTT din str. Calafat 52, București. Au luat parte la această întâlnire Doina Mincu - consilier PGFF, Harilaus Kilaiditis - vicepreședinte și director executiv, Anca Popă - consilier tehnic, Ligia Florea - secretar general, Corneliu Veliscu, Ionel Popă - membri ai CD din partea PPTT. Întâlnirea a avut ca scop definirea unui punct de vedere comun privind conținutul unui unic model de întocmire a caietului de sarcini pentru execuția lucrărilor de tâmplărie termoizolanta (ferestre și uși), care să fie promovat în comun de cele două patronate.
Cele două modele elaborate de PPTT pentru întocmirea unui caiet de sarcini (PVC și aluminiu) au constituit baza discuțiilor purtate. Nu au fost formulate obiecții majore referitor la conținutul și modul de alcătuire al caietelor de sarcini. S-a parcurs punct cu punct întregul text și s-au convenit puncte de vedere comune acolo unde existau diferențe de opinii, excluzând aspectele neconcludente. S-a convenit elaborarea unui singur caiet de sarcini privind execuția tâmplăriei termoizolante, lăsând la latitudinea autorității contractante stabilirea tipului optim de material pe care urmează să îl utilizeze pentru confecționarea ramelor (PVC, aluminiu sau lemn stratificat ). Documentul final rezultat va fi dat publicității și adus la cunostiinta tuturor celor implicați și interesați, cu recomandarea celor două organizații patronale.
În cadrul discuțiilor purtate a fost evidențiata necesitatea efectuării demersurilor necesare pentru definirea exactă a zonelor de climă existente pe teritoriul României, respectiv a zonelor de climat sever, în care modul de alcătuire al tâmplăriei trebuie să respecte cu strictețe indicațiile furnizorului de sistem, pentru a putea face față solicitărilor specifice acestui tip de climat. S-a convenit în acest sens formularea unor cereri către autorități competente (ANMH), pentru a putea susține această poziție prin documente publice oficiale. Recomandarea emisă de PPTT referitor la utilizarea profilelor de clasa A nu trebuie înțeleasă ca o îngrădire a utilizării altor tipuri de profile, în măsura în care acestea au performanțe corespunzătoare adecvate intenției de utilizare.
Dna Doina Mincu (PGFF) a informat asupra faptului că patronatul din care face parte deține o hartă a vânturilor pentru teritoriul României, deosebit de utilă în calculul ferestrelor și fațadelor cortină, declarându-și disponibilitatea de a o pune la dispoziția celor interesați. O altă informație utilă celor care activează în acest domeniu este existența școlii, fondate de PGFF, care califică muncitori implicați în execuția și montajul tâmplăriei, oferind la încheierea cursurilor o diplomă recunoscută la nivel național și european.
S-a discutat cu acest prilej faptul că existența a două patronate cu același profil poate fi privită ca un fapt pozitiv și accentul trebuie pus pe direcțiile comune de interes, în ideea promovării, susținerii și dezvoltării activităților desfășurate de breaslă de profil în ansamblu. Promovarea unor relații de colaborare între cele două patronate poate avea numai efecte pozitive asupra tuturor celor implicați. Eforturile celor două patronate ca organizații profesionale se concentrează în vederea acoperirii eventualelor zone deficitare oricând posibile, care ar putea conduce către execuția unor produse de slabă calitate, necorespunzătoare intenției de utilizare. Relațiile de colaborare și susținere reciprocă nu pot avea decât efecte benefice pentru ambele organizații.
S-a convenit de comun acord asupra unor viitoare întâlniri periodice, pe teme de actualitate, care să permită formularea unor poziții comune în probleme de interes pentru branșă. În acest sens cele două patronate vor analiza posibilitatea de colaborare în baza unui protocol care să jaloneze domeniile comune de acțiune.