Conferinţa "Pria Fire Safety of Buildings", București, 17 noiembrie 2023

Participati la PRIA FIRE SAFETY OF BUILDINGS CONFERENCE in data 17 noiembrie 2023, ora 9.30 la ARCUB

PRIAevents vă invită la singurul eveniment care aprofundează tematica siguranței clădirilor la incendiu în Romania și eficiența energetică - PRIA FIRE SAFETY OF BUILDINGS CONFERENCE in data 17 noiembrie 2023, ora 9.30, la ARCUB în starda Lipscani 84-90, Bucuresti.
Ediția din acest an va culmina cu înmanarea premiilor pentru companiile care au focus pentru siguranța la foc a clădirilor și eficiența energetică.

PPTT este partener al  PRIA FIRE SAFETY OF BUILDINGS CONFERENCE.
 
Pentru confirmare, trebuie doar sa scrieti la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

În continuare, în România, majoritatea clădirilor nu au certificat de siguranță la incendiu!
De asemenea, normativul tehnic privind siguranța la incendiu a clădirilor e vechi de peste 23 de ani.
De ce este nevoie să abordăm din nou anul acesta siguranța împotriva incendiilor clădirilor? Dar eficiența energetică?
Pentru că modul nostru de viață s-a schimbat. Societatea se schimbă, tehnologia se schimbă, nevoile noastre se schimbă.
Știm că natura clădirilor se schimbă: industria construcțiilor dezvoltă noi soluții inovatoare pe care regulamentul și regimurile de testare existente nu le-au depășit.

Participă la ediția a 11-a a conferinței PRIA Fire Safety of Buildings să dezbatem împreună despre cum putem aplica toate aceste shimbări și despre cum este mai bine să le implementăm în legislația noastră, dar și să descoperi care sunt cele mai bune materiale de construcții, sisteme și proiecte pentru siguranța la incendiu a clădirilor!

Reprezintă reuniunea anuală a reprezentanților din partea autorităților alături de experți în domeniul incendiilor, pompieri, asociații și producători materiale construcții, sisteme, companii din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanturi de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producătorii de materiale, camere de comerț și ambasade, ONG-uri și asociații de proprietari, reprezentanți ai Parlamentului și Senatului, arhitecți, investitori, asigurători, bănci, avocați și reprezentanți ai mass-mediei.

Pe de altă parte, eficienţa energetică a clădirilor devine o necesitate în Europa, pentru a reducefacturile la înc ălzire şi răcire a imobilelor, pentru confort și mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc încălzirea globală. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeană au nevoie de eficientizare energetică și trebuie luate măsurile necesare pentru creşterea siguranţei la incendiu.

Experții (inter)naționali prezintă cele mai recente evoluții și perspective ale cercetărilor recente în domeniul securității la incendiu și combaterii incendiilor: Cabluri, materiale de construcții și finisaje rezistente la incendiu, produse de iluminat / Legislație/ Colaborarea dintre proiectanți/dezvoltatori/constructori și furnizorii de materiale.

9.30 – 12.45 - SESIUNE INTERACTIVĂ: Legislația de siguranță la incendiu și Eficiența Energetică în România. Care sunt noile trend-uri pe piața materialelor?

- Legislația actuală privind siguranța la incendiu în România. Discuții împreună cu reprezentanți ai Statului alături de asociații, companii și societatea civilă pentru a face aceste schimbări? Normativul de siguranță la foc 118 - 1, 2 și 3 în 2024 - cum va arata?
- Importanța alegerii cablurilor rezistente la incendiu, a materialelor de construcții, a ferestrelor, materialelor termoizolante, a gips-cartonului, a ferestrelor și a altor materiale?
- Eficiența energetică a clădirilor – status România 2024 și anii următori. Cum pot ajuta companiile energetice? Dar Statul?
- Studii de caz și soluțiile constructorilor și ale companiilor cu materiale de construcții din România pentru siguranța la foc a spitalelor, muzeelor, școlilor, clădirilor de birouri, parcurilor industriale, școlilor, lanțurilor de magazine, depozitelor, instituțiilor publice?
- Sustenabilitate și reducerea amprentei de carbon
- Materiale de construcții, materiale pentru fațade, sisteme, cabluri, alarme - cele mai noi tendințe!
- Colaborarea dintre arhitecți, dezvoltatori, constructori, consultanți, proiectanți, asiguratori și furnizorii de materiale de construcții, cabluri și alte materiale în fața provocărilor privind siguranța la foc și eficiența energetică?
- Rolul arhitecților, asiguratorilor, al automatizărilor și al materialelor pe care le folosim?
- Importanța structurilor în contextul actual
- Instalațiile și rolul acestora privind siguranța la foc și eficiența energetică a clădirilor
- Concluziile întâlnirii

Lectorii sunt:
Anca GINAVAR – Director, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației
Dr. Arh. Anca Ioana VOICULESCU – AV&I Cons SRL
Conf. Dr. Ing. Daniela TEODORESCU – UTCB
Andrei BOTIȘ – Președinte, ROGBC
Oana BĂDESCU – Public Affairs Manager, Knauf Insulation
Barnabás LŐRINCZ – Director Executiv la Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă
Dana BADEA - Product Manager Aluminium Systems, Alukönigstahl Sisteme de Aluminiu Oțel și Plastic SRL
Iuliana CHILEA – Director General, ASRO – Organismul Național de Standardizare
Prof Dr. Dorin BEU – Președinte, ROGBC Transilvania
Vasile REVIN – Director Design, Quadratum Architecture
Arh. Florin ENACHE – Reprezentant #BETTER

Moderator: Raluca VOIVOZEANU  – CEO, PRIA Conferences

12.45 - 13.15 – Q&A

În cadrul acestui eveniment, vom discuta despre cele mai recente schimbări legislative, ordine, măsuri ți regulamente privind protecția consumatorului și despre modul în care mediul de business a asimilat toate aceste schimbări, despre ce trebuie să știe pentru a putea respecta reglementările în vigoare și pentru a avea o bună etică în afaceri.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

PRIA FIRE SAFETY OF BUILDINGS CONFERENCE parte din seria conferințelor de succes organizate de PRIAevents în România, Republica Moldovași Bulgaria.
Cu o experiență de peste 15 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentruorganizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei și pentru cele maiimportante festivități de premiere.
Pentru detalii accesați: www.priaevents.ro