CONFERINŢA DE PRESĂ FPSC "Facilităţile fiscale pentru salariile din construcții - decizie politică pentru continuarea investițlilor în România sau pentru a trimite forţa de muncă românească pe șantiere străine"

facilitati

FEDERAŢIA PATRONATELOR SOCIETĂŢILOR DIN CONSTRUCŢII - FPSC

vă invită să urmăriti ONLINE

 

CONFERINŢA DE PRESĂ cu tema

 

"FACILITĂŢILE FISCALE PENTRU SALARIILE DIN CONSTRUCȚII - DECIZIE POLITICĂ PENTRU CONTINUAREA INVESTIȚlILOR ÎN ROMÂNIA SAU PENTRU A TRIMITE FORŢA DE MUNCĂ ROMÂNEASCĂ PE ȘANTIERE STRĂINE".

 

Conferința va fi difuzată online pe Facebook

miercuri, 12 iulie, ora 10:00

click aici 


Reprezentanţi ai mediului de afaceri din construcţii vor prezenta imaginea viitorului investiţional din România pentru următorii ani în condiţiile în care Guvernul ar decide anularea facilităţilor fiscale acordate angajaţilor din construcţii (care de altfel sunt stimulente investiţionale), cum vor arăta şantierele din România în viitor, cine ar câştiga şi cine ar pierde în urma unei astfel de decizii. Cum acţionează România în condiţiile unei crize de forţă de muncă la nivel european şi cum reacţionează în faţa aceleiaşi crize ţările dezvoltate?


Cum poate concura o firmă românească cu una străină pe o "piaţă unică europeană a forţei de muncă "în condiţiile în care diferenţa de ofertă (câştig pentru angajat) va fi de la simplu la dublu? Este forţa de muncă asiatică o soluţie sau doar o amăgire?


Va veni noua ordonanţă pentru stimularea producţiei interne de materiale de construcţii în sprijinul industriei producătoare de materiale de construcţii sau cu un ajutor de stat de 600,0 mil. Euro acordat în trei ani şi jumătate ce va calma agitaţia electorală? Va putea România să reconstruiască industria materialelor de construcţii cu 600,0 mil. Euro ?


Dacă această ordonanţă va avea efecte (pozitive) cel mai devreme în doi ani, anularea facilităţilor (stimulentelor investiţionale) va avea efecte (dramatice) imediat.


Alte întrebări care au adus mediul de afaceri din construcţii în situaţia de îngrijorare si de a discuta public care vor fi consecinţele unor măsuri luate fără a se avea în vedere o predictibilitate a consecinţelor.