20% din impozitul pe profit, cel mai uşor mod de a sustine activitatea PPTT

Direcţioneaza PÂNA ÎN 20% din impozitul pe profitul firmei dvs datorat Statului
către PPTT!

 

O firmă poate redirecționa impozitul pe profit pe care îl datorează statului către un ONG, fără costuri. Fiecare agent economic are puterea de a decide sa directioneze o parte din impozitul pe profit catre sponsorizarea unor cauze pe care le considera benefice deoarece acestea se scad din impozitul pe profit datorat conform sumelor aferente în limita minimă precizată mai jos:
Extras din Codul Fiscal titlul 2, cap. II, art. 25, alin (4), litera i) „(...) contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, (...) scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:
1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; (...)
2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.”

Astfel,

- Din punctul de vedere al impozitului pe profit cheltuielile de sponsorizare sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit. În situatia în care entităţile efectuează sponsorizări potrivit Legii privind sponsorizarea nr. 32/1994, în baza unui contract de sponsorizare, atunci acestea se deduc din impozitul pe profit datorat.
- Când sponsorizarea se efectuează în bani, nu apar implicaţii din punctul de vedere al T.V.A.
- Sponsorizarea este total deductibilă din impozitul pe profit (se alege suma cea mai mică dintre: 0,5% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit).
 
Precizari:
- Sponsorizarea trebuie sa fie inregistrata in contabilitate in anul pentru care se face plata impozitului (adica in anul 2016 din profitul din 2016).
- O firma are dreptul sa acorde sponsorizari si peste limitele mentionate mai sus, dar pentru suma ce depaseste limita indicata se plateste impozit pe profit.
 
Este o modalitate foarte facilă prin care firmele pot sustine activitatea patronatului, cu alte cuvinte in loc sa platiti statului acesti bani, puteti sa-i directionati catre PPTT.
Rezultatele activitatii patronatului sunt spre beneficiul intregii cumunitati din aceasta bransa. Sponsorizand PPTT-ul sprijiniţi protectia, promovarea si dezvoltarea mediului de afaceri din industria tamplariei termoizolante prin asigurarea de catre patronat a serviciilor de consultanta si asistenta de specialitate.
Toate organizatiile au nevoie de fonduri pentru a-si sustine activitatea. Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta nu face exceptie.
Atasament: Contract sponsorizare

Va multumim !
Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta
 
Date PPTT:
- Denumire: Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta
- Codul de identificare fiscală: 16882425
- Contul bancar RO12.BACX.0000.0008.8107.7000, deschis la Unicredit Bank, Bucuresti
- Sediu social: Bucuresti, str. Popa Nan, nr. 185, et. 10, ap. 130, sector 3
- Date de contact: Tel. 021-311.16.30 / 0723-178.215, fax 021-311.80.10
- E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , www.pptt.ro