PPTT atrage atenția membrilor sai cu privire la declaratia pe propria raspundere la solicitarea somajului tehnic

Stimată doamnă, Stimate domn,
Sunt companii afectate major de epidemia de coronavirus precum și de Decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României. Aceste obstacole sunt greu de surmontat, firmele nu au cum să funcționeze normal în această perioadă.
În situația dată o parte din companii sunt nevoite să-și suspende total sau parțial activitatea și să solicite șomajul tehnic pentru angajați.
Banii pentru plata șomajului tehnic vin de la stat și o parte din sume or să vină prin sprijinul Comisiei Europene.
PPTT atrage atenția membrilor săi că după ce se va termina criza provocată de coronavirus vor fi făcute controale, efectuate prin sondaj, în cazul celor care vor solicita șomajul tehnic.
Aceste controale vor fi foarte severe în ceea ce privește verificarea veridicității solicitărilor de șomaj tehnic, având în vedere că la momentul de față sumele sunt acordate pe baza declarației pe propria răspundere.
Conform OUG 32/2020, art. XII, alin. (11) ,,Angajatorii își asumă răspunderea pentru corectitudinea și pentru veridicitatea datelor înscrise în documentele prevăzute la alin. (1)’’.
Declarația pe propria răspundere înseamnă o semnătură pentru veridicitatea infromațiilor prezentate sub precizarea că în măsura în care acestea sunt prezentate eronat, înseamnă fals în declarații și sancționate de legislația în vigoare.
 
Vă mulţumim pentru responsabilitatea de care daţi dovadă!
 
Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă