ROMANIAN BUILDING AWARDS - Premiile Naționale pentru Spațiul Public Construit

RBA - Premiile nationale pentru Spatiul Construit
Romanian Building Award - Premiile Naționale pentru Spațiul Construit – este un proiect ambițios care pornește la drum cu gândul la necesitatea edificării unei culturi a calității spațiului construit în România. Proiectul, având ca inițiatori și organizatori Ordinul Arhitecților din România, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii și Asociația Pro Event, își propune să identifice și să promoveze cele mai valoroase proiecte construite recent în România, proiecte care au potențialul de a deveni parte
a patrimoniului național.

Aflat la prima ediție, Romanian Building Awards tinde să devină cel mai mare eveniment de recunoaștere a excelenței în proiectarea și execuția spațiului construit din România. Proiectele vor fi evaluate nu numai din punct de vedere estetic și tehnic, dar mai ales din perspectiva impactului social, cultural, economic pe care îl au asupra publicului larg.
”Am convingerea că trebuie să contribuim prin diferite mijloace la creșterea culturii construirii în România. Recunoașterea valorilor recente, ale prezentului și premierea lor este unul dintre acestea.
Prin organizarea Romanian Building Awards, vrem să construim o tradiție din a celebra această componentă fundamentală a vieții noastre, spațiul construit”, a declarat Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România.

Romanian Building Awards își propune, de asemenea, să aducă la un nivel superior colaborarea dintre creatorii de proiecte, reprezentanții industriei de profil și beneficiari.
Romanian Building Awards va fi supervizat de un Board, format din personalități ale mediului academic, cultural și antreprenorial din România, care va ține ridicate standardele de participare și jurizare pentru proiectele care vor fi înscrise pentru a primi Premiile Naționale pentru Spațiul Construit.

Din Board-ului RBA fac parte:
Șerban ȚIGĂNAȘ, Președinte Ordinul Arhitecților din România;
prof. dr. arh. Marian MOICEANU, Rector Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București;
Marian POPA, Manager al Deutsche Bank Global Technology;
Dan PASCARIU, Chairman NEPI - New Europe Property Investments, Preşedinte al Consiliului de Supraveghere la UniCredit;
prof.dr. Vintilă MIHĂILESCU, director al Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA);
Victor NEUMANN, istoric și flozof al culturii, profesor de istoria modernă a României și istoria modernă a Europei la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara;
 Ioana CIOLACU, arhitect, fashion designer;
arh. Bruno ANDREȘOIU, director general IGLOO;
Nicolas TRIBOI, peisagist
dr. ing. Cristian Romeo ERBAȘU, Președinte Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC).

Calendarul activităților RBA este următorul:
1 Septembrie 2016 – 15 Octombrie 2016: Perioada de inscriere a proiectelor;
20 Octombrie 2016: Stabilirea nominalizarilor de către BOARD-ul RBA;
21 – 28 Octombrie: Evaluarea online de către un juriu internațional a proiectelor nominalizate;
29 – 30 Octombrie 2016: Jurizarea proiectelor finaliste și stabilirea câștigătorilor;
31 Octombrie 2016: Expoziția Romanian Building Awards și Gala de decernare a premiilor RBA;
Noiembrie 2016 – Martie 2017: Lansarea catalogului Romanian Building Awards 2016 și expoziția itinerantă RBA în principalele centre universitare din țară.
Romanian Building Awards este o inițiativă foarte apreciată în rândul asociațiilor de profil din România, partenere a acestui eveniment, printre care se numără: Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri – AICPS, Patronatul din Industria Cimentului și altor Produse Minerale pentru Construcții din România – CIROM, Patronatul Societăților din Construcții – PSC, Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă – PPTT, Registrul Urbaniștilor din România – RUR, Asociația Profesională a Urbaniștilor din România – APUR, Asociația Antreprenorilor dePeisagistică din România – AAPR, Uniunea Restauratorilor de Monumente Istorice, AsociațiaPeisagiștilor din România – ASOP, Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții -APMCR, Associația Producătorilor de Polistiren Expandat din România - ROMEPS și Asociația

Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta

Bucuresti,  Sector 1, Cod postal: 011442
Str. Alexandrina nr. 20-22, etaj 2

Tel: 021-311 1630, Fax: 021-311 8010
Cont: RO12.BACX.0000.0008.8107.7000
Unicredit Bank, Sucursala Orizont
CIF: 16882425

Introduceți datele de mai jos pentru a primi noutățile din domeniul tamplăriei termoizolante direct pe email

Actele pentru înscrierea în PPTT:
Adeziune
Identificare
Inscriere

 

Top