''Workshop dedicat producătorilor de vitraje izolante'', 7 iunie 2023, București

workshop-pptt-iunie-2023


Workshop dedicat producătorilor de vitraje izolante
7 iunie 2023, București

Workshop-ul organizat în acest an dedicat exclusiv producătorilor de vitraje izolante a avut loc loc în data de 7 iunie 2023, începând cu ora 11:00 - la sediul PPTT situat în str. Alexandrina, nr. 20-22, et. 2, ap. 3, București, sector 1.

Workshop-ul dedicat producătorilor de vitraje izolante a abordat următoarea tematică:

  1. Reglementarea Tehnică “Instrucțiuni tehnice pentru configurarea, folosirea și montarea vitrajelor și a altor produse din sticlă în construcții, Indicativ C 47-2022”, cu aplicare din data de 11 iulie 2022.
  2. Discuții cu privire la problemele rezultate din activitățile curente în cadrul acestui domeniu de activitate.

Detalii suplimentare: e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , telefon 0723178215.

Concluzii “Workshop dedicat producătorilor de vitraje izolante”, 7 iunie 2023

La data de 7 iunie 2023 la sediul PPTT a fost oganizat Workshop-ul dedicat producătorilor de vitraje izolante.
Tematica discuțiilor a abordat Reglementarea Tehnică “Instrucțiuni tehnice pentru configurarea, folosirea și montarea vitrajelor și a altor produse din sticlă în construcții, Indicativ C 47-2022” precum și discuții asupra problemelor cu care se confruntă în activitatea curentă companiile cu domeniul în execuția vitrajelor izolante.
img_20230607_112252
La dezbateri s-a desprins concluzia că este necesar ca patronatul să facă demersul în vederea informării Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) cu privire la C 47-2022 și inițierii unei colaborări extinse pe acest subiect între ISC, Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă (PPTT), Uniunea Arhitecților din România (UAR) și ulterior Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).
Un subiect important a fost supus atenției participanților cu privire la ,,Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor (CATUC)’’ ce va reuni mai multe acte importante. Actul normativ a fost adoptat de Guvern în luna martie a acestui an urmând a fi adoptat de Parlament.
Proiectul de lege stabileşte cadrul unitar privind ,,Certificarea operatorilor economici care realizează lucrări de execuție în domeniul construcțiilor’’. Certificarea companiilor va fi realizată de organismului național de certificare denumit Agenția Română de Certificare a Operatorilor din Construcții (ARCOC) pe baza unui regulament și a unor criterii tehnice, criterii administrative, criterii economico-financiare pentru fiecare domeniu/specialitate din domeniul construcțiilor.

Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă