Directioneaza pana in 20% din impozitul pe profitul companiei dvs, datorat Statului in 2022, catre PPTT


Rolul PPTT a devenit esențial în ceea ce privește domeniul de activitate al execuției și montajului tâmplăriei termoizolante, rezultatele activității patronatului fiind benefice pentru întreaga comunitate din această branșă, iar susținerea PPTT-ului echivalează cu însuflețirea activităților sale de dezvoltare a mediului de afaceri pentru companiile din domeniul tâmplăriei termoizolante care și-ar dori dezvoltarea afacerilor într-un mediu economic transparent, predictibil și stabil, atât din punct de vedere fiscal cât și din punctul de vedere al actului legislativ.
Capacitatea de acționare a patronatului și în consecință reușita activităților propuse sunt în măsura investiției în acesta, atât ca timp sau alte resurse materiale și nemateriale.
Pentru a continua și a ne susține activitatea noastră în tot ceea ce ne-am propus, avem nevoie mai mult ca oricând de suportul dumneavoastră în această direcție.

Astfel, vă lansăm invitația de a susține în continuare eforturile patronatului, printr-un instrument simplu prin care companiile din acest domeniu au posibilitatea să direcționeze până la 20% din impozitul pe profitul companiei datorat Statului către PPTT, fără nicio implicație financiară suplimentară. Acțiunile de sponsorizare se pot realiza până la finalul acestui an.

Legea sponsorizării și Codul fiscal permit societăților comerciale plătitoare de impozit pe profit să ofere sponsorizări entităților nonprofit pentru activitățile desfășurate în anumite domenii și să beneficieze de facilități fiscale, în anumite condiții prevăzute de lege. Cheltuiala cu sponsorizarea oferită nu este o cheltuială deductibilă fiscal, dar poate reprezenta un credit fiscal, adică poate reduce impozitul pe profit de plată cu suma integrală a sponsorizării oferite, cu condiția respectării anumitor condiții. Codul fiscal prevede următoarele limite (minimul dintre):
  1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor;
  2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.
Mai mult, societățile comerciale care sunt plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor și care efectuează sponsorizări, potrivit Legii sponsorizării, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective.
Sumele aferente sponsorizărilor efectuate către ONG se scad din impozitul pe profit / impozitul pe veniturile microîntreprinderilor în limitele prevăzute de Codul fiscal, doar dacă beneficiarul sponsorizării este inclus la data încheierii contractului de sponsorizare în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale (Registru gestionat de către ANAF).
Astfel, facilitatea fiscală acordată prin mecanismul de credit fiscal permite practic sponsorului să plătească efectiv suma respectivă către un ONG și nu în contul impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor. Pentru a fi inclus în calculul impozitului pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie încheiat înainte de sfârșitul anului calendaristic, iar plata trebuie efectuată până la finele anului. În cazul microîntreprinderilor, termenul pentru încheierea contractului și efectuarea plății este sfârșitul trimestrului. Contribuabilii care efectuează sponsorizări au obligația de a depune declarația informativă privind beneficiarii sponsorizărilor (Formularul 107), aferentă anului în care au înregistrat cheltuielile respective.
 
PPTT este înscris începând cu data de 10.05.2019 în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.
Verificarea se poate face pe https://www.anaf.ro/RegistrulEntitatilorUnitatilorCult/ introducand codul de identificare fiscala 16882425.

Va multumim !

Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta

Date PPTT:

  • Denumire: Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta
  • Codul de identificare fiscală: 16882425
  • Contul bancar in lei (IBAN): RO12.BACX.0000.0008.8107.7000, deschis la Unicredit Bank, Bucuresti
  • Sediu social: Bucuresti, str. Alexandrina, nr. 20-22, et. 2, ap. 3, sector 1
  • Date de contact: Tel. 021-311.16.30 / 0723-178.215, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.